8 mei: Flagstaff - Grand Canyon (80 mijl - 1u37')


Grotere kaart weergeven

Vandaag gaan we een hele dag doorbrengen in Grand Canyon NSP. De weerberichten voorspellen een vrij zonnige dag met temperaturen rond de 18 graden. Dat is niet zo overdreven veel maar we bevinden ons wel op een hoogte van ongeveer 2000 meter.

Zoals gewoonlijk start onze dag met een "verrassingsontbijt". Ook deze keer staat weer de gewone amerikaanse kost op het menu, maar dit hotel heeft toch een "specialleke" namelijk selfmade Belgian Waffels. Toch even moeten zoeken waar die wafels stonden, niet gevonden maar wel het deeg en de wafelijzers, het is de bedoeling dat we deze zelf bakken. De wafels zijn vrij goed, we nemen ook nog wat verse toast (zelf te roosteren).

Dan begint onze trip naar de Grand Canyon. Het wordt een rit van 178 km, hiermee zijn we weer zoet voor een paar uur. Ik denk dan, waarom hebben we toch geen hotel dichterbij gezocht, maar al snel blijkt dat er gewoonweg bijna niets korter in de buurt is tenzij in het park zelf, met zicht op de Canyon, maar de prijs hiervan wil ik zelfs niet weten.
Rond 10u30 komen we aan in het park, een ranger vraagt ons welk ticket we wensen, we nemen zoals vooraf gepland een jaarabonnement voor een voertuig, dit abonnement geldt in bijna alle parken.
We parkeren onze wagen op een van de vele parkings en via een efficiënt systeem van gratis bussen kunnen we de hele South Rim van de Canyon bereiken.
De eerste indruk die we krijgen is overweldigend, dit is gewoon te mooi voor woorden, een foto zegt al iets maar zinkt in het niets tegenover de realiteit. Het weer valt mee maar er blijkt toch wat een waas te hangen, wat eigenlijk nogal normaal is bij een zicht van enkele tientallen kilometers ver.

Na een fikse wandeling met de nodige stopplaatsen om foto's te nemen, gaan we iets nuttigen in een plaatselijk restaurant. Na het "eetfestijn" gaan we terug op weg om nieuwe vergezichten te ontdekken. Het is ondertussen heel warm geworden met temperaturen van rond 30 graden. Bijna de hele namiddag stappen we rond de Canyon, onderweg letten we op om een goede plaats te vinden voor de zonsondergang.

Rond 18u30 kunnen we dan stilaan beginnen genieten van de komende zonsondergang, de wolken zijn ondertussen verdwenen en we krijgen echt prachtige kleuren te zien die met de minuut veranderen.Rond 19u10 is de zon bijna volledig verwenen uit de Canyon en besluiten we huiswaarts te keren.
Het is rond 22u00 als we terug in Flagstaff aankomen, is er nu toch wel geen enkel restaurant of zelfs maar een "fast-food gedoe" nog open zeker. Daar gaan we in het vervolg toch moeten op letten. Nu nog gauw onder de douche en een verslagje maken voor de website. Morgen nemen we onze bagage en verhuizen we naar Page. Benieuwd wat we daar gaan beleven.

Dirk, Anne en Alain

Fotoalbum