7 mei: Tucson - Flagstaff (Grand Canyon) (276 mijl - 5u48')


Grotere kaart weergeven

Vandaag opnieuw vroeg uit de veren voor een lange rit naar Flagstaff, een stadje ten zuiden van de Grand Canyon.
Na ons ontbijt, of wat er moet voor doorgaan, bestaande uit kleine cake'jes en donuts en een beker verschrikkelijk flauwe koffie, laden we de wagen. Alain heeft ondertussen de ruiten wat proper gemaakt en als we rond 8u15 vertrekken is het al vrij warm in Tucson.
Het wordt een vrij saaie rit, we hebben gekozen om niet de autosnelweg te nemen, zo kunnen we wat genieten van het typische Arizona landschap, bestaande vooral uit uitgestrekte vlaktes met massa's cactussen.Tanken met een kredietkaart is ook wat raar in de VS. Reeds een paar maal krijgen we de vraag te horen om hoeveel dollar we willen tanken, pas als de kassierster het bedrag ingetikt heeft treed de pomp in werking, hoe je zo een benzinetank volledig kan vullen is me ook een raadsel. De prijs valt heel goed mee, zo'n 3,37 dollar voor één gallon, wat overeenstemt met zo'n 0,60 euro voor een liter. Het is wel zo dat we met onze zware wagen een gemiddeld verbruik hebben van 10,5 liter per 100 km, dus loopt het bedrag toch nog aardig wat op.

Rond 11u00 doorkruisen we Phoenix, stoppen doen we niet want we willen tijdig in Flagstaff aankomen.
Rond 12u00 houden we even halt voor een snelle hap. We parkeren ons aan een "Mall" en wat ik al lang op foto wou hebben stopt er zo waar voor onze neus. Een rasechte brandweerwagen. Een geluk dat ik steeds mijn camera gebruiksklaar heb. De brandweermannen die uitstapten kwamen blijkbaar ook maar boodschappen doen want ze hadden nog tijd voor een leuke babbel. Zoals gewoonlijk zijn het opnieuw vriendelijke mensen, die toch fier zijn op hun werk en hun materiaal. Hun wagen was perfect in orde en glom als een spiegel, dan moet je nog weten dat hij eind deze week vervangen wordt door een nieuwe.

Aan de rand van het domein staan nog enkele symbolen van de staat Arizona, dus nog gauw aan Anne gevraagd om een foto te maken.Rond 16u30 komen we aan in het "Days Inn Hotel" te Flagstaff, ook hier geen probleem om kamers te krijgen. Na onze bagage opnieuw naar de kamers gebracht te hebben, besluiten we om ons even op te frissen en om 19u00 te gaan eten bij "Josephine's". Het eten is er lekker maar vrij duur. De Routard biedt nog keuze uit drie andere eetgelegenheden, één van hen gaan we morgen uitproberen. Na de stad nog wat verkend te hebben keren we terug naar ons hotel. Morgen gaan we een volledige dag in de Grand Canyon doorbrengen. Benieuwd wat dit zal brengen.

Dirk, Anne en Alain.

Fotoalbum