6 mei: Tucson

Wegens internetproblemen gisteren, heb ik al een paar dagen niets meer kunnen publiceren. In het "Flamingo Hotel" is er wel draadloos internet, maar ik krijg maar geen contact. Dus deze morgen naar receptie geweest om te vragen wat er mis was. Het is 7u00 en de deuren zijn nog niet geopend, later bij het ontbijt nog eens opnieuw gevraagd en blijkbaar heeft de dame mij een verkeerd paswoord gegeven. Vanavond opnieuw proberen dus.

Rond 9u00 zijn we vertrokken naar het Pima Air Museum. slechts 20 minuten later zijn we al ter plaatse. Raar, maar blijkbaar zijn we de eersten, en is het museum nog dicht. Normaal moet het museum zijn deuren openen om 9u00. Even op de deuren geklopt en een norse man komt zeggen dat het 8u20 is en dat het museum slechts om 9u00 opent. Slik, wij hadden onze uurwerken een uur verder gezet, maar blijkbaar geldt er in Arizona een nogal verwarrende regeling wat het zomeruur betreft. Dat verklaart ook meteen waarom in ons hotel de receptie deze morgen nog gesloten was.
Eens binnen kiezen we voor een tripple ticket. Het Pima museum, de AMARG site en het "Titan Air Missile Museum".
In hangars waar de airco veel te lage temperaturen opwekt staan en hangen vliegtuigen uit WO II. Overal staan er gepensioneerde militairen klaar om ons een woordje uitleg te verschaffen. Spijtig genoeg kunnen we niet al te lang naar hun deskundige uitleg luisteren want we hebben slechts 2u00 de tijd om de imense site te bekijken. Prachtig welke unieke stukken daar verzameld zijn.

Om 11u15 moeten we dan inschepen voor de AMARG rondleiding. De AMARG-site staat onder militair toezicht en is eigenlijk een gigantisch vliegtuigkerkhof waar momenteel 4450 toestellen staan. Sommigen onder hen zullen tot schroot herleid worden, maar een groot aantal kan op korte tijd terug operationeel gemaakt worden.
Een indrukwekkend zicht moet ik zeggen.

Inmiddels is het al 13u00 als we terug op de parking bij onze wagen zijn. We hebben alledrie honger en besluiten om onderweg naar het TITAN-Museum, een hap te eten.
Veel is er niet te vinden in het desolate landschap, een bordje wijst ons de weg naar een eetgelegenheid, blijkt dit een casino te zijn, waar tevens iet kan gegeten worden. Raar, maar de spelers zijn bijna allemaal hoog gepensioneerden.Zoals gewoonlijk stelt het restaurant niet veel voor, typisch amerikaans eten dat ons geen van allen smaakt.

Om 15u00 start de rondleiding in het TITAN-museum. Het museum is eigenlijk een oude lanceerplaats van de TITAN-raket. De deskundige uitleg van de gepensioneerde begeleider, alsook de rondleiding in het complex, inclusief controlekamer en lanceersbasis, doet ons meermaals de wenkbrauwen fronzen.Wat een vernietigingskracht daar gelegen heeft is niet te schatten.

Om 16u15 staan we terug buiten en besluiten we om nog naar het beroemde westernstadje "Tombstone" te rijden. Het is reeds 19u00 als we aankomen, veel tijd om foto's te nemen is er niet want de zon is reeds bijna onder.In een rasecht saloon, met dito dienster nemen we het avondmaal.Anne en Alain kiezen voor de schotel met kippeborst, terwijl ik de gefrituurde kippeborst met BBQ-saus neem. Het eten is niet slecht, maar ik had helemaal geen sla nog groente bij mijn kip. Volgende keer beter opletten dus.

21u30, aangekomen in het hotel rest er niets anders meer dan mijn verslag af te werken, een lekkere douche te nemen en in bed te duiken, want morgen staat er alweer een zware rit op het programma, maar het belooft wel een mooie te worden.

Dirk, Anne en Alain.

Fotoalbum