5 mei: Santa Barbara - Tucson (578 mijl - 8u40')


Grotere kaart weergeven

Supervroeg opgestaan deze morgen en het ontbijt genomen in de supermarktketen '7 eleven'. Een meeneemkoffie en een croissant of twee. Niets om naar huis over te schrijven, maar soms mag je niet te kieskeurig zijn.
We hebben een tocht van 600 miles (900 km) voor de boeg, dus zijn we in Santa Barbara vertrokken om 7u00. Terug was het weer niet van de partij. Het was wel al wat warmer dan de vorige dagen, maar toch weer zwaar bewolkt.

Na een uurtje komen we langs de autosnelweg aan in LA. Wat een mierenhoop ! Wat een geluk dat ik mijn rijbewijs thuis laten liggen heb, zodat ik niet moet rijden. En ik denk dat Dirk ook blij was dat hij op de passagiersstoel zat. Alain heeft ons door deze mierennest geleid zoals hij dagelijks doet in Brussel. Het heeft wat langer geduurd dan gedacht, maar uiteindelijk na 1u30 waren we door LA en kon de tocht wat minder gestresseerd verlopen. Ondertussen was de zon van de partij en begon alles er veel beter uit te zien. We werden er zowaar wat vrolijker van. Na een poosje nam Dirk het stuur over en was het de hele dag rechtdoor tot onze eindbestemming in Tucson. Nog wel vertellen dat we gestopt zijn onder de baan in Blyte om wat te eten. Onze keuze viel op een 'Taco Bell': een Mexicaanse fastfoodketen. Eerlijk gezegd trok het op niet veel. Dat weten we ook weer en we zullen ons geen twee keer laten vangen.

Om 20u00 lokale tijd, want we hebben onze klok een uur verder moeten draaien, zijn we aan ons hotel 'The Flamingo inn' gearriveerd. Zeer mooie kamers en echt niet duur.Nadat we ons wat opgefrist hebben zijn we de stad ingetrokken om hopelijk wat beter te eten dan deze middag. En wat bleek, dank zij onze trottergids, vallen we op een aardig adresje en hebben een heerlijke salade verorberd. Tijd om te gaan slapen.

Anne, Alain en Dirk

Fotoalbum