4 mei: Monterey - Santa Barbara (249 mijl - 4u55')


Grotere kaart weergeven

Deze morgen zijn we vrij vroeg opgestaan want we hebben een behoorlijke rit voor de boeg. Spelbreker is opnieuw het weer, het is zelfs lichtjes aan het regenen nu, gelukkig rijden we straks zuidwaarts en is er beter weer beloofd.
Rond 8u00 zijn we opnieuw naar de "French Bakery" gereden, deze maal hadden we meer geluk en was de zaak open. Een echte verademing om "echt" ontbijt te kunnen nemen. We werden bediend door een jonge française die denk ik blij was haar eigen taal nog eens te horen. De croissants, chocoladekoeken en amandines waren zoals het hoort, de koffie was lekker, maar de chocolademelk viel wat tegen, blijkbaar was die gemaakt van poeder.

Rond 9u00 zijn we dan vertrokken voor een rit langs de kust, onze eerste stop was echter héél kortbij. In Carmel staat namelijk een bijna volledig intacte missiepost. Op het moment van onze aankomst was er juist een doopviering, hierdoor konden we het interieur van de kerk niet bekijken, jammer, maar er blijft nog genoeg te bezichtigen in de missiepost.

Het is reeds rond 11u00 als we besluiten dat het hoog tijd wordt om verder te rijden.
De kustweg verbaast ons door de grote hoogteverschillen die we moeten overbruggen, hierdoor zijn de wegen nogal bochtig en moeten we regelmatig onze snelheid beperken tot 15 mijl per uur. De uitzichten zijn ondanks het nog steeds slechte weer toch spectaculair.Veel tijd om te stoppen is er niet meer, door het bochtige parcour is onze gemiddelde snelheid danig gezakt dat het vrij laat zal worden als we in Santa Barbara toekomen.

Voor het middageten maken we een tussenstop in "San Luis Obispo", een aangenaam stadje met veel winkels. Deze keer wordt het Chinees, een uitgebreid buffet staat ter onzer beschikking, maar toch zien we hier ook weer de amerikaanse invloed op het eten, de desserts bestaan vooral uit zoete gebakjes.

We hebben toch nog even de tijd genomen om de zeeolifanten te bezoeken, deze kolonie komt sinds 1989 naar de kust, hetgeen een rariteit blijkt te zijn want deze dieren zijn eigenlijk mensenschuw.Rond 19u00 arriveren we in Santa Barbara en gaan op zoek naar een Motel 6, er is een vrij nieuw in Santa Barbara, eens ter plekke blijkt het ook hier weer geen probleem te zijn om kamers te huren. De inrichting is inderdaad nieuw en kraaknet. De wifi-toegang is betalend maar aangezien het ook weeral vrij laat is en we morgen heel vroeg op pad moeten doe ik de moeite niet om een kaartje te kopen. Onze lezers zullen wat geduld moeten hebben.

Dirk, Anne en Alain

Fotoalbum