2 mei: San Francisco


Na een stevig ontbijt van zware donuts en muffins hebben we de wagen genomen en zijn we San Francisco gaan verkennen. Eerst het Presidio district, waar we enkele mooie foto's konden nemen van de Golden Gate bridge.Dan zijn we naar Lombard Street gereden : de meest kronkelende straat van SF. We hebben daar ook een paar foto's kunnen nemen van de fameuze cable car.

   

Vervolgens zijn we naar de Coit Tower gegaan, waar Cristoffel Columbus over de stad kijkt en waar je een prachtig zicht hebt over de stad.Op zoek naar iets om te eten zijn we dik verkeerd gereden en hebben zo de Bay Bridge overgereden. Toch ook wel een spectaculaire brug.Daarna zijn we de Castro wijk gaan verkennen. De 'Gay' wijk van SF. Een echte mannen wijk met een leuke ambiance en mooie onderhouden huizen.
s' Middags hebben we daar geluncht in een Mexicaanse snack 'Zapata bar'. Voor de eerste keer in ons leven hebben we een Burrito geproefd. Wat echt heel erg meeviel, maar dat toch wat te pittig was voor de jongens. Uit voorzorg had ik een Buritto gevraagd zonder Salsa. Dirk werd zowaar uitgenodigd door een dakloze vrouw die ook in het restaurant zat om plaats te nemen aan haar tafel waar nog drie plaatsen vrij waren. We zijn met haar wat aan de babbel geslagen en het bleek toch wel een vrouw van de wereld te zijn. Ze wist zelfs dat er in België meer dan 1 taal gesproken werd. Toch wel heel zelden dat een Amerikaan zoiets weet.
Terug in de wagen hebben we verder de stad verkend en zijn we uiteindelijk gestrand op het 'strand'. Met de fleece aan hebben we een fikse wandeling gedaan en hadden vandaar een prachtig zicht op de andere kant van de Golden Gate. Terug enkele tientallen foto's van deze toch wel zeer indrukwekkende rode brug.Tegen de zonsondergang hebben we dan de brug overgereden om ze dan van die kant ook nog eens te trekken. Zelfs een paar nachtfoto's met statief !

Ondertussen was het al 22u en hebben dan op de valreep maar een Macdo gaan nuttigen op de Fisherman's Warf. Moe, maar tevreden terug naar het hotel.

Anne, Alain en Dirk

Fotoalbum