28 mei: Pacific Heights Hotel (San Francisco) -San Francisco International Airport (14,9 mijl - 0u25') - Brussel


Grotere kaart weergeven

Deze morgen een beetje triest opgestaan, goed beseffende dat vandaag onze reis eindigt, jammer.
Na een stevig ontbijt, wordt de wagen nauwkeurig gecontroleerd zodat we zeker zijn dat er niets vergeten wordt. Na vier weken rondrijden stop je hier en daar nogal wat zaken weg.
Het vliegtuig vertrekt pas om 15u45, maar we willen toch tijdig op de luchthaven zijn. De rit naar de luchthaven verloopt vlot, onderweg hebben we de auto nog volgetankt zoals voorgeschreven werd door Hertz. Ook het binnen brengen van de wagen is echt een fluitje van een cent. Keurige wegwijzers leiden ons zonder fout naar het gebouw waar de verhuurbedrijven gevestigd zijn. Hertz bevindt zich op de eerste verdieping, daar aangekomen worden we opgewacht door de vriendelijke Victor, de man van Hertz. Victor was wel een beetje verbaasd over het aantal gereden miles, hij heeft aan Alain nog gevraagd of hij nog de start-miles kende, bleek alles toch te kloppen. Nog nooit had de brave man een wagen binnengeleverd gekregen met 8500 gereden kilometers op 28 dagen.Binnen het kwartier was alles afgerekend en zaten we al op de "Blue Line" naar de luchthaven.Zo komt het de we, geheel op ons gemak, om 11u30 in de luchthaven al zitten te wachten om onze bagage in te checken.

Alle kontroles verlopen vlot en ons vliegtuig vertrekt goed op tijd voor een vlucht van 11 uur. Onderweg krijgen we de "verplichte" turbulentie, die eventjes vrij hevig was, maar blijkbaar hebben we de wind van achter want na goed 10 uur vliegen maken we een keurige landing in Parijs.
We moeten wel een twintigtal minuten wachten om uit te stappen, dit is niet goed, we hadden 1u30' om over te stappen op de TVG, 't zal terug spurten worden. De bagage laat ook op zich wachten, we zijn bij de laatsten, en tot overmaat van ramp is de reistas van Anne stuk. Gezien er niets schijnt te ontbreken besluiten we om ons toch te haasten en de eerste TGV te nemen en in Brussel bij Air France een klacht in te dienen.
Geen problemen deze keer met onze plaatsen op de TGV, fijne zitjes in eerste klas. 't Is eens wat anders dan de martelstoelen op het vliegtuig.Eenmaal aangekomen te Brussel wordt de klacht ingediend en even later zitten we op de trein naar huis.
Anne had ondertussen haar vader opgebeld en hem gevraagd om ons op te halen aan het station in Aalst. Alle bagage wordt keurig in de wagen geladen en 10 minuten later sta ik opnieuw met mijn koffers in de hand, maar deze keer om thuis te komen.
Eèn ding staat vast, het was een superreis!

Dirk, Anne en Alain