26 mei: Mammoth Lakes - San Francisco (239 mijl - 4u44')


Grotere kaart weergeven

Toen ik deze morgen wakker werd ben ik direct de toestand van het weer gaan bekijken. Er ligt nog een beetje sneeuw maar de ochtend ziet er alvast heel goed uit, er is weinig bewolking en de zon maakt dat het stadje er nu prachtig bijligt. Jammer dat we vandaag verder moeten.

 Even verderop komt de bewolking opniew opzetten en ik denk dat we vlug regen mogen verwachten.
Tijdens de oversteek van de Sierra Nevada krijgen we inderdaad te maken met lage bewolking en regelmatig stevige buien. Gelukkig zijn het regenbuien en geen sneeuw, naarmate we dalen, we moeten van 2700 meter terug naar zeeniveau, komt de zon opnieuw te voorschijn en wordt het duidelijk warmer.
Na een probleemloze rit komen we dan rond 17u30 opnieuw aan in San Francisco. Onze kamers waren reeds geboekt, dus konden we vlug alles uitladen en nog een flinke wandeling gaan maken alvorens een restaurantje op te zoeken.
We hebben zo een aantal typische huizen van SF gefotografeerd, nu ja, eigenlijk vind je hier een grote verscheidenheid aan architectuur. Wat ik enigzins jammer vind, is dat praktisch alle bekabeling nog bovengronds ligt. Het geeft wel een eigen straatbeeld.     Later gaan we eten bij Perry's, een aangenaam restaurant waar het eten erg lekker en fijn is.
Tijd nu om terug naar het hotel te gaan, een "douchke" te nemen en morgen komt er dan een nieuwe dag, onze laatste volle dag in de USA.

Dirk, Anne en Alain.

Fotoalbum