23 mei: Yosemite NP

Uitgecheckt om 8u30 uit ons motelletje en vertrokken voor de 2e dag op rij naar het Yosemite NP. We zijn met wat bewolking vertrokken, maar er komt toch al gauw een zonnetje piepen, al is het maar flauwtjes. Na een beetje rondgewandeld te hebben nabij 'El Capitan' begint het lichtjes te regenen.Dirk beslist om op een rustig plaatsje met een schitterend uitzicht een foto te nemen van ons drieën met statief.Tegen de middag gaan we wat souveniertjes kopen in het Visitors Center en even later eten we onze lunch op in onze wagen terug in een waterzonnetje. Op het menu staan sandwiches met Goudakaas dat we in de supermarkt gekocht hebben. En smaken dat dat doet. Wat anders dan altijd die hamburgers of hot dogs.

Nadien vertrekken we naar Happy Isles om een trail te doen naar de Vernal Falls (een heel mooie waterval). Ik en Dirk doen de trail van 1u30, maar zeer steil. We zijn pompaf als we aan de brug komen en daar besluit Alain om alleen verder te gaan en de trail van 3u00 te doen.Ik en Dirk dalen op ons gemak af en wachten in de auto op Alain (ondertussen begint het weer licht te regenen) die ons na 2u00 terug vervoegd. Eerlijk toegegeven zegt hij zelf dat zelfs hij het niet gemakkelijk heeft gehad. En druipnat van het zweet en van de waterval kruipt hij in de auto. Maar na een 'Petit Beuretje' en een frisse cola komt hij er terug bovenop.Kort voor we het NP verlaten stoppen we nog even aan El Capitan om naar de bergbeklimmers te kijken die daar aan de meest verticale hoogste wand van de wereld hangen. Je kan ze met moeite met het blote oog zien, maar met de verrekijker kunnen we ze toch wat volgen. Plots hoort Dirk iets in het struikgewas en opeens staan er 2 herten voor ons. En dan 3 en 4 en 5. Op misschien 10 meter van ons lopen ze ons traagjes voorbij. Wij stonden aan de grond genageld en durfden ons niet te bewegen.We maken nog een praatje met een Amerikaans koppel waarvan de vrouw vlaamse roots heeft en de naam 'De Neve' draagt.

Moe, maar tevreden rijden we terug naar het Motel om ons te verfrissen en te gaan souperen in ons al bekende restaurantje in Mariposa.Alain deelt ons mee dat we tot vandaag reeds 7.096 Km. hebben afgelegd. Een geluk dat de 'naft' hier niet zo duur is als bij ons, want dienen bak waarmee we rijden verbruikt nogal wat hoor ! Morgen vroeg op, want we vertrekken naar 'Mammoth Lakes' voor de volgende 2 dagen.

Anne, Alain en Dirk

Fotoalbum