22 mei: Yosemite NP

Na onze wagen nog eens volgetankt te hebben gaan we op weg naar Yosemite National Park.
De rit verloopt rustig en na een klein uurtje komen we aan in de voortuin van Yosemite. Hier worden we opnieuw verrast door een raar verkeersbord. Via een elektrisch paneel wordt ons aangemaand om heel traag door de vallei te rijden en dit om de vlinders te sparen. Vlinders sparen? Een paar honderd meter verder merken we plots massa's vlinders op die vrolijk om ons heen fladderen, spijtig genoeg gaan sommige op het wegdek zitten en komen zo triest aan hun einde.
De rivier die juist naast de weg loopt begint serieus te keer te gaan, dat belooft!

 Door wegenwerken komen we met enige vertraging aan in het centrum van Yosemite Village.
Voor ons, hoog in de bergwand, zien we de "Yosemite Falls", de hoogste waterval van Noord-Amerika, 739 meter, waarvan de "Upper falls" het water zonder iets te raken 436 meter naar beneden laat donderen in de "Lower falls".

 

Het is echt een van de mooiste parken die we tot nu toe gezien hebben. De aanwezigheid van water zal daar voor veel tussen zitten. Tijdens onze wandeling krijgen we nog verschillende prachtige zichten van de vallei te zien.

 We besluiten om morgen een grotere trail te doen en vandaag nog even in het zuiden van het park de sequoia's op te zoeken, en dan wel èèntje in het bijzonder, de "tunnel-sequoia", hier kan je met de wagen doorrijden. Eens aangekomen, het blijkt toch weer een uurtje rijden, merken we dat de sequoia niet meer via de weg te bereiken is, een instorting verhindert dat er nog wagens kunnen doorrijden. Een wandeling van ongeveer 5 km brengt ons ook ginder, maar helaas kunnen we wegens tijdsgebrek maar een klein stukje afleggen.

Op de terugweg houden we nog even halt aan een "scenic view" punt, een vergezicht dus. Mede dankzij de stand van de zon kunnen we hier ook nog enkele mooie foto's maken.Nog een stop die we zeker moeten doen is die van de "Bridalveill" waterval. Bij deze kan je zo dichtbij komen dat het schijnt te regenen. Ook hier kunnen we mede door het prachtige weer mooie foto's maken.

      Hoog tijd om terug te keren naar ons motel, ons wat op te frissen en opnieuw onze voeten onder tafel te gaan steken in het restaurant.
We kunnen opnieuw genieten van het lekkere eten en we kunnen dan ook niet anders dan voor morgen ook te reserveren.
Nu nog gauw een verslag maken en ons bed induiken, morgen gaan we opnieuw naar Yosemite om een paar serieuze wandelingen te maken.

Dirk, Anne en Alain.

Fotoalbum