21 mei: Three Rivers (Sequoia NP) - Mariposa (Yosemite NP) (144 mijl - 2u51')


Grotere kaart weergeven

Vandaag dus vertrokken voor een kleine tocht naar het gebied van Yosemite NP.
Het enige wat problemen zou kunnen geven is logement vinden.
Even na de middag komen we aan te Mariposa, dit dorp staat aangeschreven als klein maar gezellig en ligt op ongeveer 60km van Yosemite, naar de normen hier is dat dus vlakbij.
We lopen nog altijd een paar dagen voor op ons schema dus willen we hier graag een dagje langer blijven. Het motel dat ons het meest aanspreekt is het "Mariposa Motel", niet zo goedkoop maar wel ruime kamers met veel comfort. Helaas is er maar èèn kamer vrij en dan nog maar voor èèn nacht. Gelukkig is er aan de overzijde nog een lodge, dus gaan we daar onze kans wagen. De dame heeft nog kamers vrij, dus besluit ik om hier twee nachten door te brengen. Anne en Alain gaan eerst naar het Mariposa Motel en komen morgen mij vervoegen in de lodge. Voor onze derde overnachting kunnen we alledrie terecht in het Mariposa Motel. Kortom, we gaan wat sleuren met bagage.
Gezien het vroege tijdstip moeten we wachten tot 15u00 om onze intrek te nemen. Dan maar eventjes het dorpje verkennen. Veel winkels zijn gesloten, raar, tot onze blik valt op een aankondiging dat er vandaag belangrijke matchen gespeeld worden in het "American Football", da's dus de reden.
We hangen hier en daar nog wat rond in een paar supermarktjes en besluiten om vandaag niet te veel uit te spoken. Het restaurant dat we willen uitproberen blijkt ook gesloten, dat wordt dus maar opniew mexicaan.

De rest van de namiddag gebruik ik om de website aan te passen en wat foto's te bekijken, na twee dagen zonder internet was dat wel nodig. Tevens wou ik ook al even het weerbericht in Yosemite nakijken. Morgen geven ze vrij goed weer, dat kan dus mooie beelden opleveren.

Rond 7u30 gaan we dan opnieuw op zoek naar wat te eten. Het restaurant is open nu, en op het eerste zicht ziet het er wel lekker uit.
Het is daar "kotje vol", dus moeten we nog een ommetje maken van een half uur voor we aan tafel kunnen.
De gerechten op de spijskaart konden ons wel bekoren. Achteraf blijkt het met voorsprong ons beste diner te zijn geweest, dit was superlekker en voor een aangename prijs.
Bij ons vertrek zo rond 22u00, geven we nog onze welgemeende complimenten aan de eigenares en aan de kok, tevens maken we een nieuwe afspraak voor morgen. Hier moeten we van profiteren!
We spreken nog even met "locals" die ons vertellen dat Yosemite prachtig zal zijn, het volume van de watervallen bereikt momenteel een hoogtepunt.

We keren terug naar onze motels en zien het voor morgen helemaal zitten.

Foto'kes zijn er vandaag niet, de fotografen waren in staking, kwestie van ons Belgen-gevoel niet te vergeten.

Dirk, Anne en Alain.