1 mei: San Francisco International Airport - Pacific Heights Hotel (San Francisco) (14,6 mijl - 0u23')


Grotere kaart weergeven

Deze morgen, rond 5u15, heeft Anne haar vader ons naar het station in Aalst gebracht. Tijd zat dus voor de trein te nemen van 6u03 naar Brussel. Ruimschoots op tijd komen we aan te Brussel-Zuid. Door verwarrende wegwijzers en geen al te correcte informatie van het personeel, moeten we ons nog haasten om in te checken. Gevolg, geen zitplaasten bij elkaar dus beluiten we maar om recht te staan op de TGV. (goed begonnen!).
Na een probleemloze TGV-rit komen we aan in de luchthaven Charles De Gaulle. Veel tijd om in te checken rest er ons niet, ook hier weer slechte informatie en een massa volk (waarschijnlijk door 1 mei). We vrezen al het ergste, als er plotseling een vriendelijke man afroept dat de passagiers voor San Francisco voorrang hebben.
De douanecontrole geeft ook geen problemen en met een kleine drie kwartier vertraging zijn we vertrokken voor een vlucht van 10u20'.
Na een probleemloze vlucht landen we om 12u15 (21u15 Belgische tijd) te San Francisco. Ook hier geen enkel probleem met de douane.
Het weer is prachtig maar toch ietwat fris.
Door het volgen van de "Blue Line", een soort pre-metro, komen we enkele minuten later aan bij de firma Hertz voor het oppikken van onze huurwagen. Ook daar staat een massa volk te wachten, na een half uurtje aanschuiven is het onze beurt. Typisch, geen full-size wagen meer ter beschikking, de vriendelijke man van Hertz bied ons een gratis upgrade aan naar een mini-van. We aanvaarden de upgrade, maar ik heb toch een gevoel van: nu zitten we opgescheept met een "mini-busje". Tijdens de zoektocht naar onze wagen maakt Anne de opmerking: "kijk hier wat nen knappe bak" ze hadden ons deze ook mogen gegeven hebben. Na controle van de parkeerplaatsnummer, komen we uit bij ... jawel, die "knappen bak".De weg naar ons hotel is nogal druk maar rond 16u00 komen we aan in het "Pacific Height Hotel". De kamers zijn ruim en net, geen luxe maar precies wat we nodig hebben.
Drie kwartier later maken we, te voet, al een eerste verkenningstocht door SF.
We volgen de kustlijn, door de felle wind is het op sommige plaatsen wel vrij koud.Na deze fikse wandeling hebben we alle drie honger gekregen en gaan we op zoek naar een restaurant. Onze keuze is gevalllen op "Bubba Gump" bekend o.a. door de film Forrest Gump.
We nemen een schotel met, uiteraard, schrimps (scampi). Het eten is heel lekker en bij het afrekenen krijgen we de keuze om een tip te geven van 15% (food was good), 17% (food was very good) of 20% (food was even better than with mama at home). Ze moeten nu ook niet overdrijven, beter dan bij moeder thuis kan toch niet, zeker hier niet. Dat wordt dus een tip van 17%.
Het is inmiddels al rond 19u00 (bij ons dus 4u00 's morgens) als we besluiten dat het goed geweest is voor vandaag en we terug keren naar het hotel.
Op de terugweg langs "Pier 39" komen we de zeeleeuwen tegen die liggen te rusten op de pontons. Blijkbaar genieten ze van de aandacht van de toeschouwers en ze poseren dan ook gewillig voor de camera.Ook de bekende "Cable Car" tram komt ons pad nog kruisen.Het is 20u00 als we terug in ons hotel zijn, na wat uitpakken en een lekkere douche is het al gauw 22u00. Hoog tijd dus om te gaan slapen, want morgen beloofd het opnieuw een drukke dag te worden.

Dirk, Anne en Alain

Fotoalbum