19 mei: Beatty - Three Rivers (Sequoia NP) (316 mijl - 7u48')


Grotere kaart weergeven

Het wordt vandaag weer een zware tocht, niet alleen wegens de tijdsduur, maar ook omdat het traject ons verplicht om nog een stuk door Death Valley te rijden, en niet het minste stuk. We krijgen zowaar een eindje echte woestijn voorgeschoteld met enkel zand. Vervolgens moet we uit het dal klimmen naar een hoogte van ongeveer 2000 meter en dit met temperaturen die opnieuw ver boven de 40 graden reiken. Om de motor te sparen wordt zelfs aangemaand om de airco af te zetten en dit gedurende 35 km. Op regelmatige tussenafstanden werden zelfs reservoirs geplaatst met water om de radiator op te vullen. Kortom, puffen dus!
Na ongeveer 1u30 rijden verlaten we Death Valley en geleidelijk aan merken we opnieuw groene plantjes langs de wegen.Even verder volgt dan een nieuw probleem waar we omheen moeten: het "Sierra Nevada" gebergte.We waren van plan om verder zuidwaarts via het Sequoia National Forest de oversteek naar het westen te maken, maar de "Sherman-pas" blijkt ook nog gesloten. Rondrijden is dus de boodschap.

Rond 17u00 bereiken dan ons charmant motel in Three Rivers, gelukkig is er hier plaats, 't is zelfs makkelijk voor de bagage, onze wagen staat op nog geen 2 meter van de deur.
We besluiten om vlug nog een kijkje te nemen in het park en eventueel een zonsondergang mee te pikken, het is echter een heel stuk rijden en we moeten dan ook vroegtijdig terug keren om geen benzinepech te hebben.Maar geen nood morgen hebben we een hele dag, en een volle benzinetank om Sequoia NP te veroveren.

Dirk, Anne en Alain.

Fotoalbum