18 mei: Beatty (NP Death Valley)

Vandaag staat NP Death Valley op het programma, en volgens de weersvoorspellingen belooft het een hete tocht te worden.
Het is eigenlijk wat schrikbarend als je hoort welke voorbereidingen je best treft. Om er maar enkele te noemen: minimum 4 liter water per persoon meenemen, liefst met minimum 2 wagens in colonne rijden, regelmatig de airco uitschakelen om motorbeschadiging te voorkomen, zeker vertrekken met een volle benzinetank en als je uitstapt heel goed opletten want beestjes zoals de ratelslang, schorpioen en zwarte weduwe lopen hier ook rond.

Goed voorbereid vertrekken rond half tien richting Death Valley, in Beatty onze thuishaven is het inmiddels ook al rond de dertig graden. Onze eerste stop is er eentje bij een mini-museum, hier werd vroeger borax ontgonnen. Dit werd algauw stopgezet omdat het vervoer te moeilijk was.

     

Even verder stoppen we bij het informatiecenter om er een plan van het park op te pikken en wat rond te kijken, het is een welgekome afkoeling, buiten geeft de thermometer reeds bijna 39 graden aan.We zetten onze tocht verder richting "Badwater", dit zoutmeer is het laagste punt van de VS en ligt 86 meter onder de zeespiegel.

 

 Een bijna eindeloze vlakte strekt zich voor je uit en opnieuw zijn we meer dan tevreden wanneer we opnieuw in onze ietwat koelere auto kunnen stappen.
Vervolgens volgen we de "Artist Drive" (het palet van de kunstenaars), de rotsen hebben hier een massa verschillende kleuren.Overal is het even uitstappen en na een paar minuutjes opnieuw de wagen induiken, ik heb ondertussen denk ik ongeveer een 2,5 liter water naar binnen gewerkt en we zijn tenslotte nog maar een uur of drie in het park.
Volgende stop wordt "Zabriskie Point", een kompleet ander landschap komt hier voor ons te liggen, je waant je op een andere planeet.

 De temperatuur is ondertussen opgelopen tot zo'n dikke 44 graden, in de schaduw uiteraard, de wind voelt bijna heet aan en op het dashbord van onze wagen kan je je handen verbranden, van heet gesproken!Een eindje verderop op 1669 meter bevindt zich "Dante's View", van hieruit heb je een prachtig zicht op de vallei.Het is ondertussen al halfvier geworden en het wordt tijd dat we op onze stappen terugkeren. Het is ongeveer 2 uur rijden naar Beatty en zo'n slordige 180 km moeten we terug door Death Valley. Spijtig dat er onderweg geen enkele roadrunner onze weg kruist, 't zal waarschijnlijk ook te warm zijn voor dat beestje.

Rond halfzes zijn we terug op onze hotelkamer, ons eerste werk is uiteraard een grote opfrisbeurt gevolgd door een kleine siesta, die hitte is best wel vermoeiend.
Rond acht uur gaan we op zoek naar een avondmaal, 't is weeral niet veel soeps, en alle drie denken we dan "Viva Las Vegas".

Welterusten.

Dirk, Anne en Alain.

Fotoalbum