17 mei: Las Vegas (Hoover Dam) - Beatty (179 mijl - 3u20')


Grotere kaart weergeven

Om 9 uur uitgecheckt en aan de balie van het hotel gevraagd om ons volgende hotel in Beatty reeds te reserveren. Zo zijn we op ons gemak en moeten we ons geen zorgen maken dat we geen plaats meer hebben.
Alain rijdt ons naar de Hooverdam, ten zuidoosten van Las Vegas. Toch wel indrukwekkend dit betonnen monster! Deze is gebouwd in 1931 en was toen een technisch hoogstandje en de grootste van de wereld. Ondertussen is ze reeds voorbijgestoken door enkele andere dammen.

     Verdorie wat is het weer warm vandaag. Onze termometer geeft 37 graden aan en er zijn heel wat Amerikaanse toeristen aan de Dam. Het is nl. zaterdag en dat zie je, met hele families trekken ze erop uit.
Rond 11u30 verlaten we Las Vegas en zetten vaart naar Beatty, aan de poort van Death Valley National Park. Daar waren onze kamers reeds gekoeld door de airco wanneer we er arriveerden.
Tegen zonsondergang gaan we reeds een kijkje nemen naar het Park. We hebben toch onze parkpass zodat we er gratis inkunnen.

Naarmate we verder en verder in het park rijden wordt het steeds warmer, het is nu 19u00 en de temperatuur buiten is 42 graden. Nog een klein uurtje en dan is de zon onder, ondertussen genieten we opnieuw van heerlijke kleuren.Dan iets gaan eten en gaan slapen, want het belooft een bijzonder hete dag te worden morgen.

Anne, Alain en Dirk

Fotoalbum