15 mei: Las Vegas

Gezien de heel hoge temperaturen, vandaag wordt opnieuw rond de 34 graden verwacht, zijn we van plan om eens wat te gaan shoppen. Wij hebben ondekt dat er op een 12 km van ons hotel een outletstore is. Rond 10 uur laten we onze wagen achter in een parkeerbuilding net naast de Mall, lekker in de schaduw dus. Er is zowaar een apart infocenter waar we een magazine krijgen met alle info over de winkels. Al vrij vlug valt mijn oog op een Oakley store, mijn favoriet merk, dat wordt onze eerste stop dus, het is echt belachelijk welke prijzen hier gehanteerd worden ten opzichte van België, voor amper 10 dollar koop je hier een T-shirt, terwijl de normale prijs zo'n 35 à 40 euro is. We kopen allemaal wat en zetten onze tocht verder. De volgende store die er moet aan geloven is er eentje van Levi´s. Tjonge de originele 501 jeansbroeken koop je hier al vanaf 28 dollar, of zomaar eventjes 4-maal minder dan bij ons. Samen met de broeken wordt nog een ceintuurtje gekocht en een petje voor mij. We beseffen dat we hier nog het een en het ander gaan bijkopen dus is onze volgende stop een Samsonite store waar Anne en Alain een bagagetas, met wieltjes, kopen om al onze aankopen in te stoppen, heel handig. Zo wordt onze "strooptocht" verder gezet langs winkels zoals, Nike, Adidas, Ecco, Tommy Hilfigger, enz...
Het is uiteindelijk rond 17 uur als we de outletstore buiten wandelen en we op zoek gaan naar een supermarkt (Wallmart) om de nodige vloeistoffen (vooral water en cola) en etenswaren in te kopen.

Rond 18u30 komen we moe maar voldaan opnieuw aan in ons motel.
We besluiten een kleine siesta in te bouwen en zijn van plan om vanavond eens lekker te gaan eten in een "chique" hotel. Het rare is dat volgens de "Routard" er in de meeste van die hotels heel goedkoop en erg lekker kan gegeten worden. Het "Main Street Station" wordt onze keuze, dit hotel-casino bevindt zich in het old-town gedeelte.In deze wijk gaat het er heel wat gezelliger aan toe dan aan het begin van de "Strip" waar zich alle kanjers van hotels bevinden.
We zetten de wagen op een parking van het hotel, kostprijs 3 dollar maar dat krijgen we later terugbetaald. Het is reeds 21u30 als we ons aanmelden voor het buffet. Alles wordt eerst met de kredietkaart verrekend en nadien kunnen we tot 22u30, we waren wat laat, genieten van een uitmuntend buffet. Je heb werkelijk een enorme keuze, gaande van salades, vier of vijf soorten soep, vleesgerechten, visgerechten, pastas, rijstgerechten, fruit en uiteraard een uitgebreid dessertbuffet. En dit alles voor 15 dollar de man, da's amper 10 euro. Het kan niet anders of hier wordt een massa geld ingepompt, geld van die "pippo's" die een paar meter verder alles zitten te vergokken aan die machientjes.

Nadien besluiten we de buurt wat te verkennen, wat we niet wisten is dat we vlakbij "Fremontstreet" aanbeland waren.Deze straat is overkoepeld en het plafond bestaat volledig uit een soort led's waar ze kunnen mee projecteren, een unieke ervaring blijkt later.

 

Even verderop in de straat bevindt zich een metalen bol van ongeveer 5 meter hoog. De bol bestaat uit een soort gewafeld metaal, je kan er dus zo doorheen kijken, een ronde kooi eigenlijk. Groot is onze verbazing als een motorrijder er in gaat plaats nemen en rondjes begint te rijden, zowel horizontaal, vertikaal als diagonaal.
Blijkbaar is alles nog niet spectaculair genoeg want even later gaat er nog een tweede motorrijder in de kooi, het wordt zelfs helemaal te gek als ze met drie in die kleine bol beginnen rondjes te draaien. Op het eerste gezicht kris kras door elkaar, maar uiteraard moet hier alles tot in de puntjes gepland zijn.Na deze unieke ervaring keren we terug naar het hotel en kruipen in ons bed.

Dirk, Anne en Alain

Fotoalbum