14 mei: Bryce Canyon - Las Vegas (253 mijl - 4u43')


Grotere kaart weergeven

Deze morgen moesten we niet zo vroeg uit bed omdat ons hotel zich vlakbij Bryce Canyon bevindt.
Eigenlijk zijn we te laat in de Canyon voor de zonsopgang en te vroeg voor mooie foto's te maken. Het moet middag zijn voor we de zon min of meer in de rug hebben.
Dus gaan we al wat op verkenning uit en zelfs met de zon in het gezicht is het uitzicht wederom overweldigend.

Door de Canyon lopen vrij korte "trails". Alain en ik besluiten om de Navajo-trail voor een stuk af te leggen.

     Deze trail mag dan kort zijn maar je moet toch het hele stuk afdalen in de canyon tot de uitgedroogde rivierbedding. Anne heeft niet zo'n goed schoeisel aan en besluit om terug te keren en ons op te wachten.

Het weer is mooi, enkele witte wolken versieren de lucht, maar tevens is het toch vrij koud, we bevinden ons namelijk op een hoogte van om en bij de 2800 meter. Verleden nacht heeft het hier zelfs tot -2 gevroren.
Iedereen die me kent weet dat ik het nogal vlug warm heb, daarmee besluit ik om toch maar mijn vest uit te doen en mee te nemen in mijn rugzak.
Een juiste keuze blijkt, want terwijl het boven zo'n 15 graden is loopt het in het dal van de canyon op tot bijna 30 graden. Eens beneden besluiten we de trail toch maar volledig af te leggen, we zijn nu toch al bijna halfweg en elke 10 meter die je verder stapt krijg je steeds nieuwe mooie zichten.

     

De weg naar boven is vrij steil, nu begrijp ik waarom iedereen die ik tegenkwam aan het puffen en blazen was. Ik las dan ook regelmatig een pauze in om een paar "shots" te maken of een babbeltje te slaan met een voorbijganger. Eens boven is het bijna middag en gaan we de andere zichten bewonderen.

Het is 14u00 als we besluiten om terug maar eens verder te trekken en onderweg een restaurantje te zoeken. Hierdoor liggen we een dag voor op ons schema. In Hatch stoppen we bij een klein restaurant, waar we opnieuw een lekkere maaltijd krijgen voor weinig geld. Onze volgende stop moet dan Springdale zijn, net onder "Zion NP". De route naar Springdale voert ons door het NP van Zion, hierdoor krijgen we het hele park reeds te zien. Als we niet direct een plaats vinden om te overnachten, stelt Anne voor om direct naar Las Vegas te rijden en het bezoek aan Zion, maar zo te laten, we hebben het trouwens toch al gezien.
Even later zijn we dus op weg naar Vegas, het is trouwens maar een drie uur rijden en aangezien we opnieuw in een andere tijdzone komen, winnen we nog een uur.
Onderweg wordt het steeds maar warmer en warmer, rond 20u00 komen we dan aan in Vegas, het is er nog rond de 30 graden, wat een verschil met de -2 van deze nacht.
We nemen onze intrek in een Motel 6 en boeken er drie overnachtingen. Aangezien het motel dicht tegen de "Strip" ligt besluiten we om de avond nog een wandeling te doen langs de verschillende bekende hotels. Na zo'n 3u30 marcheren zijn we terug in ons hotel, bekaf kruip ik in mijn bed, morgen moeten we niet vroeg op, da's mooi meegenomen.

Dirk, Anne en Alain

Fotoalbum