13 mei: Moab - Bryce Canyon (270 mijl - 6u22')


Grotere kaart weergeven

Met spijt in ons hart vertrokken we uit ons prachtig motelletje en verlieten het toffe stadje Moab. Een aanrader voor ieder die de Nationale Parken wil bezoeken.

Vandaag brengt onze minivan ons via NP Capital Reef naar de ingang van NP Bryce Canyon.
Eerst en vooral verschoten we deze morgen toch wel een beetje van het weer. Zonnig met blauwe hemel, maar koud met een zure noorderwind. Dus onze fleeces werden bovengehaald en na een klein ontbijtje gingen we op weg. Na een tweetal uurtjes rijden komen we aan in het eerste Park. Terug zijn we verwonderd van wat moeder natuur ons hier weer te bieden heeft. Prachtige rotsformaties met al even prachtige kleuren.

Eventjes volgen we een onverhard trail en komen zo terecht in een rotskloof, waar we kennis maken met enkele heel kleine eekhoorntjes die zomaar voor onze voeten lopen.

Rond twee uur stoppen we aan een restaurantje 'Capital Reef Inn', waar we weer echt lekker gegeten hebben. Natuurlijk een aanrader van onze beste vriend 'le Guide du Routard'.Naast ons aan de tafel zitten twee koppels Amerikanen te eten, die ons vragen vanwaar we zijn. En zo geraken we met deze supervriendelijke zestigers aan de praat over Amerika en ook over politiek. We wisselen e-mailadressen uit en beloven contact te houden. We worden zowaar uigenodigd om de volgende keer als we in de States zijn bij hun te gaan logeren.

Na de lunch is het weer tijd om bij te tanken (dat karretje van ons verbruikt nogal wat hoor) en dit doen we in een pittoresk stationnetje, waar we zonder enkel probleem direkt met onze visakaart kunnen tanken. En dit zonder de code te moeten gebruiken of te moeten tekenen. Ik stel mij daar echter toch wel enkele vragen bij.Maar bon, terug op weg nemen we de 'National Scenic byway 12' : een zeer mooie route die ons hoog in de bergen leidt en waar ik en Dirk eigenlijk toch niet echt op ons gemak zijn. Voor Alain is er nl. geen verschil of hij nu in de bergen rijdt of in Holland. Een weg is een weg, of daar nu afgronden naast liggen of niet.

Op drieduizend meter lig er hier en daar nog wat sneeuw en dit moeten we natuurlijk vastleggen met onze fototoestellen.Rond 18 uur komen we dan toe aan de ingang van NP Bryce Canyon en hebben de keuze tussen 2 hotels. We opteren voor het goedkoopste, maar aan de lobby staan zeker 15 mensen voor ons. Allemaal te wachten om een kamer te boeken. We hebben natuurlijk schrik dat we geen plaats meer gaan hebben en dat we verplicht zijn om naar het duurdere hotel over te gaan. Maar ik heb nogal wat chance soms en hop de laatste kamers waren voor ons.

Na een wat minder diner gaan we dan maar naar onze kamers om te douchen en dit verslagje te schrijven.

Anne, Alain en Dirk

Fotoalbum