12 mei: Moab (Canyonland NP - Arches NP)

Deze morgen staat Arches National Park op het programma, voor ons vertrek gaan we toch maar even de benzinetank opvullen.
Zoals gewoonlijk gaat Anne naar de shop terwijl Alain wacht op een teken om te kunnen tanken. Deze keer is het weer een ander verhaal, hier kunnen we plots wel tanken met de kredietkaart, zonder tussenkomst van een kassier(ster). Zelfs de pin-code moet niet ingebracht worden. Toch allemaal een beetje raar hoor.
Na het rode zand van Monument Valley van onze ruiten gewreven te hebben kunnen we dan op weg. Gelukkig is Arches NP maar een boogscheut verwijderd van Moab en verliezen we niet teveel tijd.
Het weer zit momenteel wat tegen, er hangt een zware bewolking en in de namiddag is er onweer voorspeld, en dan moet je net niet in de Arches zijn want het kan er erg heftig aan toegaan. Maar goed wij gaan dus in de voormiddag.
Dank zij onze "Annual Pass" kunnen we vrij in en uit het park. De kenmerkende rode rotsteen is ook hier weer aanwezig en vol ongeduld kijken we uit naar onze eerste "arche".
Het eerste rare gesteente dat we echter tegenkomen is "Balanced rock", de naam spreekt voor zich denk ik.Al bij al valt het weer nog goed mee, regelmatig breekt de zon door het wolkendek en kunnen we toch nog mooie plaatjes maken. We zetten onze tocht verder via de toch wel erg mooie rotsformaties. Het is ook opvallend hoeveel prachtige afgestorven bomen er hier her en der verspreid liggen.Na een aantal mijlen in het park te hebben rondgereden en met een flinke wandeling er bovenop, krijgen we dan onze eerste echte arche te zien en het is er meteen eentje van formaat, de "North Window".Ondertussen is het al middag geworden en moet er nog heel wat ondekt worden in het park. Onze tocht gaat verder, we gaan nu op zoek naar "Delicate Arch". Helaas is er een stuk weg afgesloten, en de wandeling duurt te lang, op zoek naar de volgende dan maar.
Dat wordt de "Skyline Arche" een echte mastodont die op een 600 meter wandelafstand van de weg ligt.Er is er nog eentje die we heel graag meepikken en dat is de "Landscape Arche" een heel elegante verschijning, maar waarschijnlijk ook eentje die het eerst zal verdwijnen, al zal dit toch nog wat jaartjes duren. Het pad naar deze, en andere, arche is toch wel lang.Stilaan beginnen in de verte ook de eerste donkere wolken op te duiken en we besluiten dan ook wijselijk om de andere arches niet meer te gaan bezichtigen. Het is trouwens 3 uur in de namiddag en de innerlijke mens dient dringend versterkt te worden. Tevens staat er later ook nog Canyonlands NP op het programma.
Na een plaatselijke eettent in Moab uitgeprobeerd te hebben, vertrekken we toch nog naar Canyonlands NP, het begint ondertussen te regenen en naarmate de tocht vordert en ook hoogte toeneemt komen we zowaar in sneeuwbuien terecht. Eigenlijk wel jammer want ondanks het slechte weer kon je toch zien dat ook dit park meer dan de moeite waard is. Ons besluit is dan ook dat twee parken op één dag niet kan.
Eenmaal terug in het hotel frissen we ons wat op om in een plaatselijk restaurant nog wat te eten. Het is een restaurant met faam en dat merk je want zonder reservatie hebben we bijna een uur moeten wachten tot er een tafeltje vrijkwam. We hebben alledrie een steak gegeten en die was toch echt wel lekker (voor de verandering). Ondertussen is het reeds 22 uur als we terug op onze kamer zijn. Ik ga nog graag in op de uitnodiging van Anne en Alain om bij hun een lekkere koffie te drinken. Na nog een gezellige babbel keer ik terug naar mijn kamer voor het dagelijks verslag.
Morgen vertrekken we weer naar andere oorden, met hopelijk opnieuw internetaansluiting, zoniet even geduld ...

Dirk, Anne en Alain

Fotoalbum