11 mei: Page - Moab (266 mijl - 4u46')


Grotere kaart weergeven

Deze morgen om 8u00 uitgecheckt en vertrokken op weg naar Moab in de staat Utah.
Rond 11u00 toegekomen aan de ingang van 'Monument Valley Park'. Dit Park behoort niet tot de National State Parks, maar ligt in een indianenreservaat en wordt dus volledig beheerd door de Navajo-indianen. Ingang 5 $ per man, wat zeer weinig is als je met de andere parken vergelijkt. We opteerden om het trail met onze eigen wagen te doen, wat eigenlijk al een belevenis op zijn eigen was. Er zijn namelijk geen verharde wegen daar, maar een echte woestijnpiste. Hier zou een 4x4 natuurlijk wel welkom geweest zijn, maar niet getreuzeld : here we went ! En ja hoor achter de eerste bocht het prachtigste zicht dat je waarschijnlijk ooit ziet in je leven. Ik weet het, het klinkt misschien wat melig, maar je voelt je toch maar kleintjes daar voor die rotsreuzen. Je waant je zo in een John Ford's western.

We hebben natuurlijk weer enkele 100-tallen foto's getrokken. Elke dag zeg ik tegen mezelf : morgen trek ik er niet zoveel als vandaag, maar dan sta je daar weer voor zo'n natuurwonder en gaat het als vanzelf : klik, klik, ... Onder de baan hebben we nog een Engels koppel geholpen met problemen met hun camera, maar ja, als je een semiprofessioneel bij je hebt ...

Na een tocht van 2u30 in het Park vervolgen we onze tocht naar Moab. Daar aangekomen checken we in het 'Landmark Inn' : een prachtig motelletje dat we weer gevonden hebben in onze 'Routard' (trotter in het Nederlands). Toch wel gouden tips geven die mannen hoor. En de rest zal voor morgen zijn !

Anne, Alain en Dirk

Foto's van Anne

Fotoalbum