10 mei: Page (Lake Powell)

Deze morgen na het onbijt zijn we, even buiten Page, naar het uitkijkpunt de "Horse Shoe Bend" gereden. Hier heb je een mooi uitzicht op hoe de Colorado rivier zich een weg baant door het landschap. Uiteraard is dit hier in de vorm van een hoefijzer. Via een zandweg van ongeveer 1600 meter komen we aan bij de bocht. Helaas is de volledige bocht niet op een foto te vatten, tenzij je natuurlijk héél dicht bij de rand gaat, wat niet zonder gevaar is. Daarentegen is Alain "de onbevreesde" blijkbaar toch naar de rand geslopen en heeft zo een prachtige foto kunnen maken, deze zal zeker in het album komen. Momenteel is het wat moeilijk om alle foto's te combineren.

     

Tegen de tijd dat we terug gewandeld hebben is het reeds 10u45 en wordt het hoog tijd om onze boottocht op Lake Powell te boeken. We pikken er een tocht van 3u00 uit. Terplaatse eten we nog een salade en rond 13u00 start de boottocht. We hebben gelukkig een plaats kunnen bemachtigen op het bovendek, in openlucht. Het weer is schitterend en de temperatuur loopt op tot rond de 32 graden. Door de snelheid van de boot, zo'n 30km per uur, is er een forse wind, bijgevolg hebben we geen last van de warmte. De ervaren kapitein leidt ons moeiteloos door de prachtige rivierbedding met haar torenhoge wanden.

      Rond 16u00 zijn we terug, en gaan gauw een reservatie maken bij het mexicaanse restaurant.
Tijd genoeg dus om ons nog even te verfrissen op de hotelkamer.
Om halfacht komen aan in het restaurant, het is erg druk, gelukkig dat Anne gereserveerd heeft, want even later zien we mensen zitten wachten op een vrij tafeltje. Het eten is zoals de vorige keer subliem. Ik gekozen voor een heerlijke mixt-schotel van vis, terwijl Anne en Alain de scampi's nemen, maar dan wel op mexicaanse wijze.
Nu terug naar het hotel en ons bed in.

Dirk, Anne en Alain

Fotoalbum